STATUS UPDATED!
Assalamualaikum...Jom sama sama berdoa untuk saudara islam kita yg ditindas.. Pray for ALEPPO..Pray for GAZA..
cik aan: Menu diet

Menu

Thursday, November 10, 2016

Menu diet


Menu diet



Assalamualaikum..
hai hari nih aan nak share menu diet yg aan amik dari sumber sumber internet hihi..
so aan parking kat sini la nnti bila aan nk tgok senang ,buka blog sendiri je.. klau korang pun nak  menu diet ni  silakan refer kat sini, korang save la senang kan.. atau boleh save link blog aan ..nnti blh je nk bukak tgok kat sini..

Pening kan pikir nak buat menu apa untuk diet, apa yg aan dah tgok dan baca dari website,
untuk diet yg seimbang

- air putih 3 liter shari
- jgn skip breakfast
- mkn mlm sebelum pkul 7 mlm
- kena ada sayur dalam menu mkn tengahari / mlm,
- jgn amik fast food
- lebihkan sayur dalam menu makan
- kurangkan makanan bergoreng, prefer kukus, bakar
- kurangkan karbohidrat mcm nasi , nasi boleh makan, tapi segenggam/sesenduk sahaja
- jangan bersenam dlm keadaan lapar atau perut kosong, mkn 1-2 jam sblum bersenam.
- buah epal hijau bgus untuk diet berbanding epal merah
- minum air 1/2 jam sebelum atau selepas makan
- bersenam sekurang kurangnya 1/2 jam


nak tengeok menu diet aan sendiri klik → sini
nak tengok Tips diet klik → sini

dibawah ni menu yang aan save dari google ,olrite jom tgok































































































ok ..nnti aan parking lagi pic kat sini
to be continue
my personal ig @nurfarhan.aan

Copyright © Design by nurfarhan