STATUS UPDATED!
Assalamualaikum...Jom sama sama berdoa untuk saudara islam kita yg ditindas.. Pray for ALEPPO..Pray for GAZA..
cik aan: Langkawi vacation

Menu

Friday, November 11, 2016

Langkawi vacation


Alhamdulillah
T,kasih buat cinta hati saya sbb bawak pergi bercuti :) hehe
 TRip kali ni ke Langkawi 💓

kami drive dari Terengganu ke Kuala Perlis , lalu ikut jalan gerik, sebenarnya dah lama aan xlalu jalan gerik, dlu time blaja slalu naik bas ke perak ikut gerik... selalu nyer bas malam
ni first time lalu jln grik pagi..not bad la ..tapi rase mcm nk patah pinggang ni..hehe

Kmi berhenti rehat jap di puncak banjaran titiwangsa.. segar je udara.. :)
start drive pkul 9 pgi..smpai di kuala perlis hampir jam 7 mlm..

Esok tu kami naik feri dari jeti kuala perlis dalam setengah jam, smpai je jeti tunggu kereta sewa
Dah dapat kereta sewa..ape lagi jalan2 la .. Petang tu dah boleh check in masuk resort..Kami stay di resort De Baron area bandar , cantik sangat view, Masuk je bilik terharu,,hehe..cantik deco ala honeymoon gitu..hihi..biar dah ada anak pun..😉

Antara tempat yg kitorang sempat visit..
Makam mahsuri,Cable car to Skybridge, 3D museum, Pantai Chenang, Eagle Sqaure, Island Hopping 3 pulautermasuk Tasik Dayang Bunting, Taman Lagenda, Tempat2 Shopping area Haji Ismail Group

Sebelum balik Terengganu  singgah penang ,
hajat nk ke bukit bendera tak kesampaian sbb ada dugaan plak..hehe.. bermalam la di penang 2 malam, 5 hari la kami berkampung di utara..hehe otw balik Terengganu sempat singgah Bukit Bunga
Alhamdulillah
Syukur kepada Allah selamatkan perjalanan pergi dan balik kami...









panas amat.. 

cantik sangat view ni

terasa indahnya nikmat kurniaan Allah

hubby selfie tgh panas...cantik lighting,,hihi

terasa macam nk terbang

pokok xde daun pun cantik,,subhanallah

👆
at - Puncak Banjaran Titiwangsa



Tgok sawah padi ori dari kedah


👆

at - Kedah 







mabuk ke tak ni naik feri ??? humm

👆

at - Kuala Perlis











👆
selfie and wefie dlm feri..hua hua.. ^_^

pong pong..nk smpai dah Langkawi



Terminal feri




aishhh iman nk lari ke mana tu



👆
at - Jeti Langkawi


shopping barang


budak iman xnk duk diam aktif sngt




👆
at - Jetty Point


iman nk lari le tu


panas eh imn nk air la ummi




dalam rumah lama..
tgh dok selfie,,ada org mengintai,,malu aihh
haha..cepat sorok phone




tempat makam mahsuri





buai laju laju





kereta lembu ke ??




gate sebelum masuk makam mahsuri



kota mahsuri



























buai laju laju gak ke tu encik suami..
xpyh nk kawin ngan anak raja sngt la..
awk tu suami org..hehhe






salah kaki tu..smapi esok xsiap



hihi.. 







budak aktif



👆
at - Makam Mahsuri, Langkawi


cantik sangt..tq husband..

Add caption

















































suami isteri 

























































👆
at - De Baron Resort




























































 👆
Island hopping








 👆
oriental village

















at- Taman Lagenda Langkawi






























👆

at - Langkawi Geopark- Langkawi eagle Square














at- Pantai Chenang









































































































































at - oriantel village
3D art museum
cable car
skybidge




👆

Shopping coklat sebelum balik

at- Haji ismail group






👆
 pi penang dulu..
2 malam di penang
hajat nk ke bukit bendera tak kesampaian




OTW Balik Terengganu..
Bye Utara 
👆



my personal ig @nurfarhan.aan

Copyright © Design by nurfarhan