STATUS UPDATED!
Assalamualaikum...Jom sama sama berdoa untuk saudara islam kita yg ditindas.. Pray for ALEPPO..Pray for GAZA..
cik aan: Jom sihat ,excercise dirumah

Menu

Thursday, November 10, 2016

Jom sihat ,excercise dirumah


excercise bike

excercise bike

fitness equipment


Alhamdulillah first bersyukur sangat dapat barang barang ni..lepas ni boleh la bersenam kat umah.. 
second thank you encik suami belikan semua ni.. bila ada anak ni kadang susah sikit nak kuar bersenam lagi satu encik suami plak bkn kerja office hour..nak kluar bersenam  ptg tu kdg susah jugak bila xde orang nk tengokkan anak.. Jadi bila beli barang barang ni boleh la bersenam ,berpeluh di rumah...heheh.. ok yg atas  skli tu..excercise bike ..ehem..boleh la kayuh2 kan...mmg berpeluh la naik basikal tu ni sejam pun dah basah habis baju dengan peluh,. encik suami ckp apa.. syg bosan la naik bnde ni..hahahha..  ehh cik suami ni.. dgr la lagu kan sambil bersenam.. xpun blh tgok tv..hehe..letak je dpn tv.. excercise bike tu akan display brape kalori yg burn sambil mengayuh tu..selain tu ada jarak brape kita kayuh dan lain2.. 

ok barang lain plak, seluar sweatplus ataupun seluar berpeluh.. seluar ni mmg fit, ketat aan beli yg panjang punye smpai buku lali.. ada je yg smpai lutut.alang2 baik yg pnjg terus kan
tapi best aan selalu pkai dlm umah time buat kje rumah ,memasak ke..mmg confirm berpeluh, duduk diam pun berpeluh tau.. aan pernah pakai buat joging..tapi aan pakai plak seluar track kat luar.. baru setengah jam joging dah basah da seluar.. balik rumah tu smpai bertitik peluh keluar kat hujung kaki seluar ..hehe ..first pakai tu mmg rasa  gatal skit.. tapi lme dah biasa dah ok.. lagi satu seluar ni xboleh pakai lebih dari 8 jam.. aan xtau la plak efek dia klau pkai lebih dari 8 jam.. better ikut arahan ok..hehe..nnti jadi pape xtau..seluar ni yg cerewet nyer part nk basuh.. dia kena rendam je.. cuci xboleh pakai sabun basuh, tak boleh pakai mesin basuh, just rendam setengah jam dlm softlan..terus jemur..tak boleh perah ...haa tu dia..heheh. klau xnk seluar tu rosak kena ikut la ...aan gantung pkai hanger je kat ampaian..klau time hujan mahu 2 hari baru kering..hehe

Sekarang beralih plak pada dumbell..yg color hijau tu.. beratnya dlm 1 kg lebih.. mula 2 rasa mcm ringan je,ala ringan je ni ingtkan berat,,hehe tapi bila da buat senaman depa tangan tu smbil pegang dumbell ni .uishh.. silakan buat 100x dlu..tgok bepeluh tak..:)
ehem ehem sekarang nk promot body contour cream plak..nmpk tak ada cream tu.. ok yg tu ST Body Contour Cream.. yg ni xde bau herba menyengat pun..just bau biasa.. klau nak pkai time bersenam tu blh la..mmg mula mula tak rasa panas , bila da start buat aktiviti dan berpeluh..dia akan rasa panas..yg mana lemak tebal tu mmg kurang skit rasa panasnya tapi still boleh bakar lemak.. klau rajin pkai je kerap kat bhgian berlemak tu.. lagi bagus pkai lepas mndi..dlm 10 minit lps mndi ke.. klau rasa nk cuba bole visit ig @sendayutinggi_beauty okay..dapat harga ahli je tau ..special price je aan nk kasi ...
ok la tu citernya.. klau rse xde mse nk bersenam tu ..kat rumah pun blh kan lps ni..
kita kena ubah fikiran kita,.. bersenam untuk sihat..
jom sihat 💓 klau ada apa2 nk tanya boleh comment kat bwh ni 👇




my personal ig @nurfarhan.aan

Copyright © Design by nurfarhan