STATUS UPDATED!
Assalamualaikum...Jom sama sama berdoa untuk saudara islam kita yg ditindas.. Pray for ALEPPO..Pray for GAZA..
cik aan: Cara upload gambar di Instagram Menggunakan laptop/pc

Menu

Wednesday, October 5, 2016

Cara upload gambar di Instagram Menggunakan laptop/pc

Assalamualaikum guys

Sekarang ni terasa bosan plak rasa , tgh duk upload gambar kat ig tadi teringat nk share macam mana nk upload gambar di instagram  menggunakan laptop atau pc.

mcm mana tu ??
korang kena download dan install app " gramblr  " pada laptop atau pc korang.
Kalau buka website https://www.instagram.com/ tiada gunanya sebab tak dapat nk upload pun hanya boleh view dan search shja kn.  Jadi blh guna gramblr je senang ... :)

mcm mne nk guna gramblr ??

ni step pada ruangan gramblr

1. Select your Media
2. Crop any Shape
3. Apply Some Filters
4. Write a Caption and Send

contoh :
ok mcm ni lepas dah install 
buka app gramblr tu

1.Select your media
Blh drag and drop gambar / video yang korang nak upload tu
Pilih gambar mana nak upload ....




2. Crop any Shape
ok lepas dah pilih gambar mana nk upload , ruangan crop any shape
untuk saiz instagram blh pilih 1.1 ... *sy biasa guna saiz ni
dah crop blh tekan save 



3. Apply Some Filters

blh guna filter..text dan lain2.. dah siap edit tekan save


klik continue



Last step 

4. Write a Caption and Send

tulis caption pada ruangan upload details 
klik send


upload complete .... 




view instagram korang
tadaa....dah ade kn gambr kopi tu ... hehe settle kje..




senang keje kan ..ckp apa.. 
alhamdulillah
 :)



my personal ig @nurfarhan.aan

Copyright © Design by nurfarhan