STATUS UPDATED!
Assalamualaikum...Jom sama sama berdoa untuk saudara islam kita yg ditindas.. Pray for ALEPPO..Pray for GAZA..
cik aan: Berkelah di Hutan Lipur Lata Payung

Menu

Sunday, August 14, 2016

Berkelah di Hutan Lipur Lata Payung

Assalamualaikum cik blog
Harini ase nk update entry lagi~~

Seminggu lepas raya.
cik aan bukan pi beraya pun tapi pi berkelah dgn family..
yippie..dah lama sngt nk pi mandi air.
Last mndi kat hutan lipur thn 2013..
tahun ni baru sempat nk pi..alhamdulillah best..

Cik aan pi berkelah di Hutan Lipur Lata Payung, Besut Terengganu. Tempat ni adik la yg bgitau, sbb dia slalu je pi ngan kwn2 dia..
Tempat ni mmg terpencil sikit , jauh kena masuk kampung.tapi ade je rumah orang kat situ.. tu pun lebih kurang 6-7 minit dari tmpat tu.
Cik aan konvoi dua buah kereta je..
dari kuala Terengganu ke tempat tu lebih kurang sejam stngh.

Sampai je tempat tu, tgok la area situ mne air terjun nyer..rupanya kena turun tangga jauh ke bawah.. Jauh jugakla..byk betul anak tangga.. haha..semput cik aan. Dahla kanan kiri tgn penuh barang..hihi nama pun berkelah kan.

Sampai je kat bawah, nampak la air dan ade 1 pondok..fuhh lega nya.. dapat la lepak dan letak2 barang bawah pondok.. Tenang je rasa dgn bunyi air ..hihi..excited nk mandi. Time tu serius xde orang langsung kat lata payung tu ..memang syok habisla la time tu.

Sebelum cik aan pi terjun dlm air tu wajibla isi perut dlu.. Kami makan la ramai2 bwh pondok tu.. aihh sronok sngt rasa dpt berkelah^_^..

Lama jugak cik aan duk dlm air ..hihi..excited la katakan. Cik suami plak duk dukung iman,bawak iman masuk skli dlm air..sronok la iman ^_^. Adui yg kita ni xpndai berenang..cik suami sibuk nk ajar kita cara berenang.. dahla air tu dalam.. kita plak nk menyelam pun tak berani..huhu.. dah try tapi pedihnya air masuk dlm hidung..haha.. cik suami gelak je kat kita.. humm ..geram taula dia pandai..

Seronok je ayh ummi iman duk mandi dlm air, Iman plak da tdo lena da kat pondok..  budak kecik xdpt la berendam lme2 dlm air terjun ni.. sejuk air tu..cian dia..
nsib la moyang dia jagakan hihi.. blh la Cik aan turun mandi lagi.. tak puas lagi tau.. hihi.. Dah dekat pkul 3 ptg  kami pun naik la. Da lembik dah badan berendam lma2..^_^
Memang xde kemudahan kat lata payung tu.. Surau dan tandas pun xde air. Terpksa la kami cari masjid yg berdekatan.

Tu haa citer cik aan berkelah..bgi cik aan tu pun dah kira seronok..dapat luangkan masa dgn keluarga. Alhamdulillah ..syukur..
Harap lps ni ade peluang pi berkelah lagi..hihi

---------------------------------------------------
hai org sblh.. 

orang blakang tgh fokus bersembang..hihi
nek &iman

jgn ganggu org sblh tgh fokus drive tuhihi

yg blakang tu adik cik aan.. hihi

Hutan lipur, Lata Payung

Hutan Lipur , Lata Payung

kami berendam..hihi

imn pun bwk kuda berendam..haha

ish dua org ni..  amik kuda imn buat pelampung ^_^

husband & iman

syok la dua org ni blh berendam

hai iman


smile


sronok nyer 2 org kt blakang tu

iman xmo tgok sini

we-fie

da panas dah..

aish cahaya plak 

hai..

my personal ig @nurfarhan.aan

Copyright © Design by nurfarhan