STATUS UPDATED!
Assalamualaikum...Jom sama sama berdoa untuk saudara islam kita yg ditindas.. Pray for ALEPPO..Pray for GAZA..
cik aan: Belaga rainforest 2016

Menu

Tuesday, August 30, 2016

Belaga rainforest 2016

Assalamualaikum

Entri kali ni berkenaan belaga rainforest atau pesta belaga. Sebenarnya ni baru first time dapat pergi ke pesta ni..excited jugak nk pi sebab nak tengok pesta tu mcm mane.. ^_^

Pesta belaga ni banyak jugak la aktiviti nya..aktiviti air cth mcm perahu panjang , aktiviti jualan ramai jugak yang menjual baju, makanan, kebanyakkannya gerai makanan non muslim.. aih pyh nak cari yg halal.. :)



Pesta Belaga 2016👆












 Gerai jualan pesta belaga👆









Jeti Belaga👆Sungai batang rejang







 Aktiviti air👆fuhh mencabar ni











Pondok Berhias..👆~~~ unic kan 

ok..kat atas ni la antara contoh aktiviti yang ada di pesta belaga. Banyak lagi aktiviti sebenarnya.. malam pun ada aktiviti.. tak dapat la nak pi tengok semua..hihi..Pesta ni 3 hari sahaja, sepanjang 3 hari tu pekan belaga penuh dengan orang..biasa la kan dah nama pun pesta.. dari luar daerah Belaga pun mesti ada yang datang. Ok tu je ceritanya, dapat jugak merasa pesta di tempat orang :).

-Pengalaman di Belaga-aan



my personal ig @nurfarhan.aan

Copyright © Design by nurfarhan