STATUS UPDATED!
Assalamualaikum...Jom sama sama berdoa untuk saudara islam kita yg ditindas.. Pray for ALEPPO..Pray for GAZA..
cik aan: Salam Ramadhan 2016

Menu

Wednesday, June 8, 2016

Salam Ramadhan 2016

Alhamdulillah.. Selamat menyambut bulan ramadhan untuk semua umat islam ..


First Ramadhan kali ni jatuh pada 6.6.2016, Cantik kan tarikh.. ^_^ syukur alhamdulillah msih berkesempatan menyambut bulan ramadhan pd thn ni. 

Alhamdulillah happy sangat sbb tahun ni fisrt time dapat menyambut 1st ramadhan bersama suami tercinta dan juga berpuasa di sarawak.

 Memang suasana nyer tak semeriah di kampung, disebabkan penduduk di Belaga,Sarawak kebanyakkannya terdiri dari non muslim.  ok la kan pengalaman ni, bukan semua org dpat rsa stay di pendalaman..hihi..

Harap sangat tahun ni gastrik dan angin tak teruk masa berpuasa. First day..haa, mula mula okay lagi..da masuk tengahri tu mula la perut rse tak sedap dan kepala ni sakit sangat.. Nasib la da settle masak, tu pun husband sama2 tlg kita kat dpur..aihh sweet sngt..hee.

Petang tu boleh la berehat dan baring2 nk tunggu waktu berbuka..kpla mkin sakit, mse tu cik suami la tlg picitkan. Entahla mcm mne nk ubat skit ni.. 

Syukur sangat sebelum puasa ade order mineral coffee.. second day time shur minum la coffee tu .. Alhamdulillah mmg tak gastrik dan angin ..sakit kepala pun tak.. Minum coffee tu mmg bgus sangat.. sblum minum tu blh la slawat dlu dan niat moga Allah berikan kekuatan kpd kita untuk tunaikan ibadah puasa ni. 

Bagi yang ada anak kecik mcm sy ni..boleh jer nk solat terawih di rumah, make sure anak da siap makan  da kenyang. Kadang anak tido tak ikut time , kadang tdo lewat kn.. Kita sembhyang jerla..bgi anak main mainan atau bgi dorang baring ats toto sblh tempat kita nk smbhyang.

 Klau anak2 kacau tu biasala kn..hee.. Klau ank sy tak tdo biasa sy bgi mainan.. Xdela anak nk ganggu kita sngt bila diorang da sronok main2. Memang mula2 rasa payah sngat nk smbhyang bila anak duk merengek.. InsyaAllah klau kita main2 skjp dgn dorg sblum smbhyang xde la anak2 nk terus merengek.. Bagi anak perhatian sekejap.. Lepas tu ok la dia.  Cuba ye jgn tak cuba. ^_^
Harap seterusnya mcm tu la kena kuat semangat.. 

Memang seharian penat nk masak..nk jaga anak..Tapi kena la set masa untuk urusan apa yg patut kita buat dlu.. InsyaAllah kita buat yg termampu kan.. Puasa ni blh melatih diri supaya lebih sabar ^_^.










my personal ig @nurfarhan.aan

Copyright © Design by nurfarhan