STATUS UPDATED!
Assalamualaikum...Jom sama sama berdoa untuk saudara islam kita yg ditindas.. Pray for ALEPPO..Pray for GAZA..
cik aan: June 2016

Menu

Wednesday, June 8, 2016

Surprise Birthday Gift for husband

 Birthday husband
24.06



Surprise gift utk cik suami Hehe..sebenarnya birthday suami lambat lagi 24 jun, tapi gatai tgn nk bgi awl 7 jun !!..bukan ape.. Encik suami duk tnye brg ape yg smpai.. Kita ni bkn main tipu dia ckp sabun muka yg order smpai..  Da tak boleh sorok lame 2 nnti dia tahu. 
Nak buat surprise kek pun xdpt..sbb klau beli brg 2 apa kat kdai msti la suami tahu.. Jadi mmg ckp awal ngan dia .. " abg..syg nk buat kek je untuk bzday abg nntii..tak ade hadiah la..hehe..dia pun angguk je Ckp okay..tu bln lps ckp ngan dia..^_^ ni dah masuk bulan ramadhan , lagi 24 hri bzday dia...xlme da...~~~
Msti la nk bgi hadiah utk org tersyg kn, plan nyer nk bgi hadiah bju kemeja je. Kat pendalaman sini xde mall dan takde kedai bju ..huu terpksa la beli online.. First ingt nk bli dri website lazada, tapi duk tgok tarikh delivery smpai after rye ..sbb brg tu kena preorder@ brg dri negara luar.. Klau beli dari lazada terlps la bzday encik suami. 
Lazada..xjdi beli.stalk plak instagram.. Duk cri kemeja , jumpa la brand atl "abg terlajak laris" kluaran Dato Aliff  rasanya klau xslh.. ^_^. Biasa la perempuan , rambang mata nk pilih design kemeja yg mne.. Order la jugak kemeja lengan pendek untuk dia. Harga pun ok la untuk suri rumah yg tak bekerja mcm sy.. Duit beli hadiah ni pun hasil buat jualan online..bukan guna duit suami tau.. alhamdulillah..harap dia suka la.. ^_^
Masuk hari ke 2 puasa.. barang order tu sampai.. Kita da suruh kedai online tu tulis  kosmetik pd ruangan items brg poslaju tu ,hihi tq Sangat for ig @atlipoh sbb mmg sporting ..ramah sngt ngan customer. Pembalut hadiah tu lme dah beli.. time kuar beli brg, ckp ngan suami nk buat alas dlm laci meja solek. Hihi.. Percaya je kn.. ^_^
Plan nk bgi hadiah tu lps encik suami blik terawih.. Hihi.. Ptg tu da siap masak juadah berbuka.. free dan line clear sbb suami plak tak ada time tu pi balai..haa sesi untuk membalut hadiah. Kelam kabut jugak dgn imn duk mengacau ummi dia..fuhh..sbr sbr.. haha, Sempat la jugak blut. Da siap terus sorok, kad ucapan plak buat guna kertas yg ade je..hihi.. simple je dah itu je yg ade kt rumh.
Hadiah tu Plan nk bgi lps encik suami blik terawih.. Sblum dia blik tu..cepat cepat letak ats meja dlm bilik tempat simpan bju. Lepas tu amik hndset dia letak ats hadiah..blik terawih confirm dia cri hnset kn..hehe.. yang kita plak buat buat baring sblh iman berehat.. Haha. Dengar dia masuk bilik tu.. Senyap je msti da tgok hadiah.. Tak lama lps tu senyum dtg kt kita say thnks syg.. Hihi suka la tu dpt hadiah..Apepun hrp cik suami suka la Hadiah simple tu... ^_^ .insyaAllah kek birthday akan menyusul 24 /6 ni..
 Happy Birthday untuk Encik suami yang tercinta - dari isteri yg cute -  hihi
               



Salam Ramadhan 2016

Alhamdulillah.. Selamat menyambut bulan ramadhan untuk semua umat islam ..


First Ramadhan kali ni jatuh pada 6.6.2016, Cantik kan tarikh.. ^_^ syukur alhamdulillah msih berkesempatan menyambut bulan ramadhan pd thn ni. 

Alhamdulillah happy sangat sbb tahun ni fisrt time dapat menyambut 1st ramadhan bersama suami tercinta dan juga berpuasa di sarawak.

 Memang suasana nyer tak semeriah di kampung, disebabkan penduduk di Belaga,Sarawak kebanyakkannya terdiri dari non muslim.  ok la kan pengalaman ni, bukan semua org dpat rsa stay di pendalaman..hihi..

Harap sangat tahun ni gastrik dan angin tak teruk masa berpuasa. First day..haa, mula mula okay lagi..da masuk tengahri tu mula la perut rse tak sedap dan kepala ni sakit sangat.. Nasib la da settle masak, tu pun husband sama2 tlg kita kat dpur..aihh sweet sngt..hee.

Petang tu boleh la berehat dan baring2 nk tunggu waktu berbuka..kpla mkin sakit, mse tu cik suami la tlg picitkan. Entahla mcm mne nk ubat skit ni.. 

Syukur sangat sebelum puasa ade order mineral coffee.. second day time shur minum la coffee tu .. Alhamdulillah mmg tak gastrik dan angin ..sakit kepala pun tak.. Minum coffee tu mmg bgus sangat.. sblum minum tu blh la slawat dlu dan niat moga Allah berikan kekuatan kpd kita untuk tunaikan ibadah puasa ni. 

Bagi yang ada anak kecik mcm sy ni..boleh jer nk solat terawih di rumah, make sure anak da siap makan  da kenyang. Kadang anak tido tak ikut time , kadang tdo lewat kn.. Kita sembhyang jerla..bgi anak main mainan atau bgi dorang baring ats toto sblh tempat kita nk smbhyang.

 Klau anak2 kacau tu biasala kn..hee.. Klau ank sy tak tdo biasa sy bgi mainan.. Xdela anak nk ganggu kita sngt bila diorang da sronok main2. Memang mula2 rasa payah sngat nk smbhyang bila anak duk merengek.. InsyaAllah klau kita main2 skjp dgn dorg sblum smbhyang xde la anak2 nk terus merengek.. Bagi anak perhatian sekejap.. Lepas tu ok la dia.  Cuba ye jgn tak cuba. ^_^
Harap seterusnya mcm tu la kena kuat semangat.. 

Memang seharian penat nk masak..nk jaga anak..Tapi kena la set masa untuk urusan apa yg patut kita buat dlu.. InsyaAllah kita buat yg termampu kan.. Puasa ni blh melatih diri supaya lebih sabar ^_^.










my personal ig @nurfarhan.aan

Copyright © Design by nurfarhan