STATUS UPDATED!
Assalamualaikum...Jom sama sama berdoa untuk saudara islam kita yg ditindas.. Pray for ALEPPO..Pray for GAZA..
cik aan: April 2016

Menu

Saturday, April 30, 2016

Jamu surut ayu BAHAYA.. !!!


Jamu surut ayu Bahaya

jamu surut ayu

Assalamualaikum..
Hai mlm ni rse nk taip entry berkenaan produk jamu surut ayu..

Ape..?? Jamu surut ayu bahaya!!!
Ade yang akan terkejut bila tak tau cerita kan.. So meh sy nk citer..Ok..saya beli jamu surut ayu tanpa search info pun..asyik duk tgok testimoni jamu ni je di instagram.. Cepat betul kurus.. Saya pun apa lagi mmg nk cuba la kan.. Harga mmg terlajak murah sbb beli direct dgn pengedar kosmetik.. 

Umm ok da smpai jamu tu kita pun telan la.. ikut arahan. Di botol xde pun tulis bahaya utk orang orang yang ada darah tinggi or penyakit yg kronik .Saya mmg ade drh tinggi semnjak hamil.. ermm..mula2 makan tu xde la rase apa .. Cuma rasa haus sngt..mmg kena slalu minum air.. 

Nk masuk hari ketiga.. Saya rasa tak sedap badan.. makan tu mmg xde selera..mmg nk mkn sikit je.. Lepas tu rase mual sngt.. asyik nak muntah.. Ingatkan pregnant.. Huu..lps beberapa hri..period..!! So bab ade isi tu mmg tak la.

Ok ni dah masuk seminggu rasa pening ..kdg2 rase nk pitam.. Badan cepat letih.. Padahal hari keempat mmg tak makan da jamu tu dan lagi satu rase cepat stress.. Bila cek tekanan drh..fuhh tinggi sngt.. Sekarang ni pun msih rse tak sedap badan.. Buat kerja rumah pun asyik tertangguh sbb pening punya pasal.. cik aan pun mmg lepas ni nak buang jamu tu... 

Please stop la mkn jamu ni...mmg cepat turun.Tapi dalaman kita tak tau la cmne rupanya ,Kalau memudaratkan kesihatan ..sebaik baiknya xpyh mkn.

Memang kita cepat terpedaya kan.. Lagi lagi bila da kata ..produk murah tak semestinya tak bagus.. Mmg la.. Tapi tak semua kan.. Waspada la lpas ni bila nk beli produk utk kurus ke atau cantik ke.. Lagi satu produk ni tak ade kkm..huu..padan muka cik aan nk sngt mkn kan.. sekarang rasakan lah padahnya.

Bagi yang menjual produk jamu surut ayu ni atau pengguna tegar harap xkecil hati sy sbb ckp produk ni tak bagus.. Saya cuma nk share apa yg saya rasa lepas mkn produk ni.. Klau yg rase bgus tu dan sesuai ok la.

Saya nak bagi nasihat kepada yang ada masalah tekanan drh tinggi ni please stay away from jamu surut ayu...Klau xnk bdn sakit dan bertambah parah Dengarlah nasihat sy.. 

kalau betul ada bahan2 berkualiti dan berkhasiat yg digunakan dlm sesuatu produk memang takkan semudahnya pemilik produk akan mnjual produk mereka dgn harga yg terlampau murah.. 

Moralnya kita kena berfikir pnjang dan search info details dlu sebelum membeli sesuatu barang terutamanya yang melibatkan kesihatan kita.

sekian sje update mengenai produk ini.Sila hati 2 ketika membeli.

Friday, April 29, 2016

cara atasi anak mengamuk


Assalamualaikum

Hai readers dan bloggers
Hari ini nak update entri berkenaan cara atasi anak mengamuk ataupun cara mengawal keadaan ketika mengamuk.

 Mommies kat luar sana mesti pernah hadapi situasi anak mengamuk kan, kadang merengek, menangis dan macam macam karenah lagi. 

Kadang- kadang anak kecil ni memang tak tahu cara untuk memberitahu sesuatu kepada orang dewasa, betul tak ?.. terutama anak kecil yg belum pandai bercakap, jadi ini menyebabkan orang dewasa lebih sukar untuk faham apa yg mereka mahu. 

Atas sebab itu la mereka mengamuk dan menangis. Kita ni plak orang dewasa cuba bertenang dlu, jgn terun tension. Cuba kawal keadaan dan jangan sesekali marah anak atau pukul. 

Ok..tips kat bawah ni blh la mommies kat luar sana cuba ye... ^_^










Resepi puri dan bubur bayi


Assalamualaikum, 

Dibawah ni ada resepi bergambar untuk menyediakan puri dan bubur bayi.
 So, bagi ibu yang tengah mencari resepi tu boleh save pic dibawah ni ye, Senang kan xpayah pening kepala nak reka resepi yg pelik pelik..hihi..
Sharing is caring❤



























cara untuk menambahkan berat badan bayi


Cara-cara untuk menambahkan berat badan bayi. cara-cara dibawah blh diamalkan :

* boleh share dan copy *












Petua merawat anak demam panas


cara merawat anak demam panas








Koleksi doa untuk anak-anak

Assalamualaikum..

Anak soleh solehah idaman setiap ibu bapa. ianya hadiah yg terhebat dari Allah kepada hamba yg dikehendakiNya. Berdoalah kepada Allah untuk mempunyai anak yang menjadi penyejuk mata dan hati. Sesunggunya Allah Maha Mendengar lagi Mah Pengasih.
Setiap orang mesti mahu anak anak menjadi seorang yang soleh -solehah, taat ibu bapa, lembut hati dan sebagainya. Kejayaan seseorang anak itu bergantung juga pada didikan dan doa dari ibu bapa itu sendiri. Jadi mari lah sama berusaha, sentiasa mohon padaNya supaya anak kita menjadi insan yg berjaya di dunia dan akhirat.

👇
dipersilakan share @ copy

























next..tobecontinue..


my personal ig @nurfarhan.aan

Copyright © Design by nurfarhan