STATUS UPDATED!
Assalamualaikum...Jom sama sama berdoa untuk saudara islam kita yg ditindas.. Pray for ALEPPO..Pray for GAZA..
cik aan: April 2016

Menu

Friday, April 29, 2016

cara atasi anak mengamuk


Assalamualaikum

Hai readers dan bloggers
Hari ini nak update entri berkenaan cara atasi anak mengamuk ataupun cara mengawal keadaan ketika mengamuk.

 Mommies kat luar sana mesti pernah hadapi situasi anak mengamuk kan, kadang merengek, menangis dan macam macam karenah lagi. 

Kadang- kadang anak kecil ni memang tak tahu cara untuk memberitahu sesuatu kepada orang dewasa, betul tak ?.. terutama anak kecil yg belum pandai bercakap, jadi ini menyebabkan orang dewasa lebih sukar untuk faham apa yg mereka mahu. 

Atas sebab itu la mereka mengamuk dan menangis. Kita ni plak orang dewasa cuba bertenang dlu, jgn terun tension. Cuba kawal keadaan dan jangan sesekali marah anak atau pukul. 

Ok..tips kat bawah ni blh la mommies kat luar sana cuba ye... ^_^










Resepi puri dan bubur bayi


Assalamualaikum, 

Dibawah ni ada resepi bergambar untuk menyediakan puri dan bubur bayi.
 So, bagi ibu yang tengah mencari resepi tu boleh save pic dibawah ni ye, Senang kan xpayah pening kepala nak reka resepi yg pelik pelik..hihi..
Sharing is caring❤



























cara untuk menambahkan berat badan bayi


Cara-cara untuk menambahkan berat badan bayi. cara-cara dibawah blh diamalkan :

* boleh share dan copy *












Petua merawat anak demam panas


cara merawat anak demam panas








Koleksi doa untuk anak-anak

Assalamualaikum..

Anak soleh solehah idaman setiap ibu bapa. ianya hadiah yg terhebat dari Allah kepada hamba yg dikehendakiNya. Berdoalah kepada Allah untuk mempunyai anak yang menjadi penyejuk mata dan hati. Sesunggunya Allah Maha Mendengar lagi Mah Pengasih.
Setiap orang mesti mahu anak anak menjadi seorang yang soleh -solehah, taat ibu bapa, lembut hati dan sebagainya. Kejayaan seseorang anak itu bergantung juga pada didikan dan doa dari ibu bapa itu sendiri. Jadi mari lah sama berusaha, sentiasa mohon padaNya supaya anak kita menjadi insan yg berjaya di dunia dan akhirat.

👇
dipersilakan share @ copy

























next..tobecontinue..


FOLLOW @sendayutinggi_beauty

Copyright © Design by nurfarhan