STATUS UPDATED!
Assalamualaikum...Jom sama sama berdoa untuk saudara islam kita yg ditindas.. Pray for ALEPPO..Pray for GAZA..
cik aan: Naturactor foundation original japan

Menu

Saturday, December 5, 2015

Naturactor foundation original japan

Assalamualaikum

Entry kli ni nk review produk naturactor foundation.. original japan.. bukan yg dari cina 

naturactor original japan
( tulisan rumi , bkn cina )

Naturactor foundation ni.. sy start pkai since year 2011 lgi... nk kata lme tu xderla lama... tapi bgi sy produk ni best..sbbnya blh cover cela2 kat muka..cth utk tutup parut jerawat,produk ni jimat..thn dlm 2 bln klau kita pkai hri2 ..just dap sikit je guna span basah.. naturactor ni tak oily..senang nk sapu pada kulit, cuma bila yg kuat berpeluh mcm sy mmg slalu kena touch up la.. cth bila duk bwh pnas ..tipu la klau ckp blh thn smpai 8 jam klau bergerak sana sini.. even make up artist pun dorang touch up je .. klau duk dlm office je tak pi mana 2 ..thn lama la make up tu kn..

Kadang kita tak sama masalah kulit.. yg mcm sy oily dan cepat berpeluh kat muka.. sbb tu kena touch up slalu..yg kulit normal dan tak ada masalah mungkin akan thn lama bila pkai make up, bergantung pd kulit masing- masing la.

 naturactor foundation antara pebret foundation sy..^_^
Haha..dah nk abis da..dh guna 2 bln lebih still ade lagi.. yg hijau tu pkai skit je kat tmpat prut, kdg xpkai sngt.. tu yg msih byk tu.. ^_^
saya pkai code 141 dan sblum tu sy pkai yg make up base dan code 171 dulu utk tutup parut, make up base utk protect kulit bila pkai make up dan bgi make up thn lme... kler make up base tu hijau..

So klau nk tahu best ke tak..kena cuba la yer ... Harga biasa sy beli 
RM 45 exclude postage.. berbaloi la kn thn lama... berat dia 20g, 

Aishh lupa plak ..nk citer yg naturactor dri cina, sy penah beli jugak yg cina b4 jumpa yg ori japan. 
Bila pkai mmg oily dgn sy, bau dia kuat.  Tulisan pada penutup tu tulisan cina , bekas dia nmpk bulat .. 


made in japan vs made in china
Sticker lain.. 

bekas penutup yg berbeza

naturactor made in china


naturactor dri cina.. byk pilihan  kler dan xde kotak


naturactor ori japan, ade kotak setiap satu dan hanya ade 5 pilihan warna



Harga naturactor cina jauh lebih murah dari naturactor japan.. naturactor cina blh dpt dlm hrga belas ringgit..ade yg jual dua puluh lebih dan yg nk untung bnyak kdg jual dgn hrga empat puluh lebih.. 
entahla.. ikut masing masing la yer nk beli yg mne ... klau sesuai dgn yg cina blh je pkai.. 
^_^



my personal ig @nurfarhan.aan

Copyright © Design by nurfarhan