STATUS UPDATED!
Assalamualaikum...Jom sama sama berdoa untuk saudara islam kita yg ditindas.. Pray for ALEPPO..Pray for GAZA..
cik aan: Doll skin foundation

Menu

Saturday, December 5, 2015

Doll skin foundation

Assalamualaikum..

Sy lebih suka make up biasa je nk nmpk natural..utk make up heavy yg pakai fake eyelash ke blusher ke...lipstik merah menyala ke  mmg sy xminat dan say no..hee.. reason knpe sy make up ni sbb nk bgi ade keyakinan diri bila kuar ..bkn utk show off kat org..tu je..  xkisahla kn org nk pkir ape.. kita je tau niat kita
bgi sy ..sy suka yg biasa2 je.. lain org lain la minatnyer..

Okey entry kli ni nk bgi feedback using doll skin foundation..

DOLL SKIN FOUNDATION



Sebelum ni sy guna naturactor foundation, okey je.  Tpi dah fall in love with doll skin foundation ni.. akhir bln 11 hritu ade order foundation nih dgn dealer sendayu tinggi... First sy akn tnye klau beli foundation ni " sesuai x utk oily skin?"..hihi.. sbb sy ni jenis kulit berminyak dan cepat berpeluh..kdg kuar jln skjp je foundation da hilang.. phtu rse melekit..huu..
kulit sy mmg jenis xcantik..ade parut jrwat..lubang2..pori2 terbuka...nk make up pun xreti..just tempek2 je..
sbb tu la sy suka pkai foundation klau kuar mne2.. sy make up pun sekadar utk cover cela - cela kat muka nih..

Saya pkai code so sweet- natural, sederhana



Klau bgi sy.. Mmg best la pkai doll skin foundation nih ( sy pkai yg so sweet)..
naturactor best..tapi yg ni Lagi Best...!!!
Ape yg best tu..??? Okey nah sy bgi list apa yg best...

- yg pertama TAK OILY.. !!
- Tak Heavy dimuka
- Tak melekit
- Smooth dan ringan dikulit
- Tak menyebabkan kulit gatal
- Boleh cover parut jerawat atau cela kat muka
- senang utk disapu kat kulit,
- Tak bercapuk

DAN SAYA SUKA.....  nak tahu betul tak kena cuba la..hihi...^_^
Cuba jgn tak cuba k..

Harga tak mahal pun ..cuma RM38 shje, blh beli dgn dealer sendayu tinggi

Okey yg foundation nih ade 3 kler
very cute ( pling cerah), so sweet
 ( sederhana,natural), too pretty (pling gelap).. so blh tgok pic bwh ni







no filter dan with filter
See..blh cover parut.. tgok yg no filter yup..
Hihi..yg with filter tu sje selitkn.. so bru blh tau gmba tu pkai filter ke tak..
:))


ni time pkai doll skin foundation dgn matte mousse sunscreen , 
lps pkai Matte mousse tu bru apply doll skin foundation.. sy xpkai make up base pun time nih..klau pkai lgi bgus utk thn lma kn..

Okey..jgn lupa try foundation nih ye..mmg xnyesal punyer.
^_^

Note: Jangan lupa make up kat rumah ye ..untuk suami .. hihi




my personal ig @nurfarhan.aan

Copyright © Design by nurfarhan