STATUS UPDATED!
Assalamualaikum...Jom sama sama berdoa untuk saudara islam kita yg ditindas.. Pray for ALEPPO..Pray for GAZA..
cik aan: Welcome to new hometown... Belaga,sarawak

Menu

Thursday, November 26, 2015

Welcome to new hometown... Belaga,sarawak


27.5.2015 fly to sarawak
1 year ...finally back to sarawak again..

Hihi... kejap je mse berlalu, sebenarnya mmg berat hati nk tinggal kampung halaman ... tapi bila teringat suami yg jauh.. rse sedih je..
Thiz time mmg kena ikut juga..
korbankanlah niat nk kerja tu... ada yg lebih penting dari kerja... 

sblum raya lgi suami da book tiket utk kami ^_^... nmpk sngt kn.. nk isteri dan ank berada disisi.. yerla sape sanggup berjauhan...

So lps je rye.. kmi terus prepare apa yg ptut.. yg pertama kena buat passport utk bb imn danish... pi amik gmbar dlu..nsib tak nngis.. diam je duk ats kerusi...biasa klau tgok org xkenal mesti nngis... haha...

Da settle semua passport .. mula la kje packing baju dan brg yg nk dibwk.. pling byk baju..!!!

Bila da smpai tarikh nk fly.. my family .. mak ayh mentua dan saudara belah husband pun dtg utk hntar kami di airport...  kdg sebak gk hti ni ..tpi nk buat mcm mne... redha jerla rezeki suami di sana dan pling bimbang nk bwk imn sbb ni first time si iman naik flight... mmg serius bimbang tkut si iman menangis sbb terkejut ke apa... nsib ade suami tenangkan kita... ^_^……Hihi

sepatutnya kami naik flight malaysia airlines... mas... tapi blh plak last minute diorang punye staff dtg mintk kami turun ... disebabkan xckup tali pinggang  keselamatn utk bb.. padahal kami booking tu da sertakan skli ade bb.. cuai nyer mereka.. diorang punyer pujuk kami ..ckp nnti akan tanggung tiket flight firefly dri terengganu ke subang..dan dari subang dorg akan tanggung kos teksi utk ke klia.... downg ckpla flight ni xkan berlepas selagi xde yg sanggup turun.. time tu rse nk marah sngt.. dahla bb iman tgh tdo.. last2 kami sanggup jugak turun disbbkan kesian kat diorang...umm apela nasib.. huu..

Kesian bb iman tgh tdo kena plak bngun.. nsib dia baik je tak meragam hritu.. time naik flight seterusnya pun tdo...smpai subang bru bngun.. dlm teksi plak pun syoknyer dia duk ngan daddy dia.. yg ummie iman plak siap tertdo lagi dlm teksi...Haha....

Bila dah smpai klia.. waa leganya..bru dpt mkn.. tunggu flight strusnya plak ptg..pkul 4 ..kami lepak kat kfc..suap imn ..lpstu mndikan iman dlm toilet.. hihi.. sempat lagi.. kesian kat imn ..nk bgi dia selesa sbb nnti nak naik flight ke bintulu dlm 2 jam lebih..syukur sngt iman xmenangis langsung.. siap duk gelak2 lagi ats riba daddy dia.hihi...
Alhamdulillah da smpai bintulu ..kami tdo di hotel semalaman..tengahri esoknya brulah naik hilux ke belaga ...

Umm mls nk citer la jln ke belaga tu..mcm roller coaster la.. nak nak bila naik hilux..bergegar la satu bdn ni..dahla lebih kurang 4 jam nk kesana.. kesian ank kecik kami... syukur la imn tdo lme.. kjp je bngun ..suap mkn..minum..then tdo blik...
Fuhh lega bebenor bila smpai...hihi ^_^
Alhamdulillah ..Allah selamatkan perjalanan kami...

Now .... welcome to new hometown Belaga...!!!
Bermulalah hidup keluarga kecil kami disini..
^_^







c u soon terengganu...
We will miss u
:'(




my personal ig @nurfarhan.aan

Copyright © Design by nurfarhan