STATUS UPDATED!
Assalamualaikum...Jom sama sama berdoa untuk saudara islam kita yg ditindas.. Pray for ALEPPO..Pray for GAZA..
cik aan: ubat untuk luka jahitan selepas bersalin..

Menu

Sunday, March 15, 2015

ubat untuk luka jahitan selepas bersalin..

Salam... 
Ok.. sebenarnya nk share ngan mom or mom to be kat luar sana pasal sejenis ubat.. 
Ubat untuk sembuhkan luka jahitan bersalin
Aan share pasal bnde ni sbb aan sendiri yg dah guna..
mse bersalin  kena jahit :(
So.. my hubby pun belikan ubat luka ni kat farmasi.. mmg best sngt guna.. luka jahitan tu cepat je sembuh.. n nurse check pun ckp luka da ok.. xde sbrng mslh sprti jahitan terbuka dan jangkitan kuman..
Alhamdulillah... lega...
Tpi korg kena kerap la tukar pad.. cuci bagi bersih...jangan semata mata pksi ubt nih..korg jdi mlas nk take care sendiri..
So aan sarankan ubt nih kat korg. . 
Bagi yg luka pembedahan tu not sure la.. 
korg blh tnye la kat nurse,doc n ahli farmasi tu..
ok..ni pic ubt tu..so blh tgok la nme ubat tu..
ialah Fucidin..  jenis cream.. Harga Rm50
Berbaloi la harga cream luka ni.. sbb cream ni mmg superb.. 



hehe.. mcm keja kedai ubat la plak duk promote nih.. haha.. xpe actually love to share bnda bagus ni..  so sape yg nk cuba.. blh la beli yup...
Mse berpantang dlu.. ubt luka yg doc bgi tu x guna langsung.. hihi..
Tpi aan x buang pun..blh guna next time klau luka.. so jgn mmbazir k ...
Ni dia ubat doc bgi tuh..


Abaikan nme patient tu yup..hihi...

Nak pakai yg doc bgi pun ok kut.. tapi mak slalu ckp yg ubt cream tu lgi ok... 
Hihi.. so aan pkai yg cream tu jerla.. 
 so..nnti jgn lupa try



my personal ig @nurfarhan.aan

Copyright © Design by nurfarhan