STATUS UPDATED!
Assalamualaikum...Jom sama sama berdoa untuk saudara islam kita yg ditindas.. Pray for ALEPPO..Pray for GAZA..
cik aan: First time face to face..

Menu

Monday, March 9, 2015

First time face to face..




Awal tahun 2011... aku mula bekerja sambilan setelah tamat belajar..sementara mencari kerja tetap... aku xdapat nk sambung ke peringkat seterusnya kerana dilanda krisis kewangan... jdi terpaksa korbankan niat utk terus belajar....xpe...aku terima..rezeki Allah sangat luas kan..xde sape pun tau..
aku kerja dgn sebaik mungkin.. setiap kerja ada cabarannya... itulah dugaan dari Allah..
apepun kena ikhlaskan hati.. InsyaAllah,,pasti slalu dlm perlindunganNya..

kerja kerja gak..
soal hati pun penting..aisshhh..
ade ade  je hati ni..
aku dan dia...adakah ke bab seterusnya..
arrrr..blum lagi...kita muda lagi ar...
bru 22...kn.. :)


... err...sound scary
Dia dah mula gtau nk datang umah..
aduss..cmne nih.. slama ni xpenah jumpa pun..
ase segan nyer...
sngt respek ngan dia,,sbb dia xsuka dating2 ..kuar sana sini , thank you sbb sudi datang ke rumah ^_^

aku mcm lum sedia agi nk jumpa ngan dia..xtau la knpe..
aku sebenarnya tak ready lagi nk ajak dia ke rumah dan bgi tau mak pasal ni...dia dpt cuti..
dia ckp nk dtg tmpt kerja aku.. 
seriously ..dia btul btul dtg..
aku nmpak dia dri jauh..ya ALLAH..
mse tu hati da berdebar debar.. cmne nk lri ni..
nk je sembunyi wktu tu..
akhirnya btul btul gak dpn aku..
dia ckp nk ksi smthing..tpi xdpt nak bwk msuk..
terpksa la dia bwk blik,,
mse tu dia xckp ape ape..after da settle urusan dia,..
dia pun balik..kami langsung xbercakap.. 
aku time tuh xnk pandang muka dia.. mmg jntung degup  lju ..
mse tu aku tgh kje..so aku buat jerla kje aku..
lpas blik..dia msj aku.. dia da nk blik esok..tpi nk kasi barang kat aku...
so kmi decide.. jumpa tmpt awam .. aku ajak kwn sekerja temnkn ..
btul btul kami jumpa dpn msjid.. da aku pun kasi bekal skit utk dia naik bas mlm esok...
lpas bgi brg.. dia senyum say thanks.. then kami terus blik umh msing masing..
nasib ada kwn temankan,,lega
alhamdulillah.. 

Selepas dari peristiwa tu...dia asyik tnye je...dia nk datang umah jumpa mak..
aku pun ada bgitau mak pasal dia nk dtg umh...mak pun okay je, alhamdulillah...
so dia decide nk dtg bila dia dapat cuti nanti,
ya allah .. resah btul rase perasaan ni...
kejap rse segan...malu..takut.. suka..semua ada..
hihi.. xpernah pun rse mcm ni..
so mmg serious la dia nk dtg...
mak plak suwh ajak dia lunch kat umah..
haa  apelagi kena prepare la masak..
masak yg biasa je..hee
harap sedap la..=)

seingat ingat aku..first dia dtg pakai bju tshirt lengan pnjang with jeans...

hensem....!!!
aku plak pkai biasa biasa je..
Baju kurung pink berbunga dan tudung hitam 
xcntik pun xpe..biasa biasa saje 

sweet moments

..
lunch together kat umah dgn mak
aku segan ... dia je yg byk ckp..
aku plak tak ckp sngt sbb malu hahha just senyum je..

after dia balik dri rumah..
mlm tu mcm biasa kami saling msj..
cerita hal tengahari tdi...hihi
dia slalu usik aku..
sje je kn...he,,
by the way..tq sbb sudi dtg umh ..jumpa mak ,,
jumpa aku..- feeling fall in love- ♡
tq for not asking me for a date..
cara yg slamat n terbaik..ialah dtg umh je... :)

cabaran....dan dugaan 

dia okay dgn kje dia...tapi aku..
aku terpksa bnhti kje disebbkn ada masalah....
utk aku jaga hubungan ni.. aku kena berhenti,,
supaya xde lgi yg menganggu..
aku xnk org lain.. just nk setia dgn dia..
alhamdulillah..aku lega lps da bhnti kje ni,,
xpe la..byk lagi kje lain..
insyaAllah pasti ada rezeki lain utk aku..


my personal ig @nurfarhan.aan

Copyright © Design by nurfarhan