STATUS UPDATED!
Assalamualaikum...Jom sama sama berdoa untuk saudara islam kita yg ditindas.. Pray for ALEPPO..Pray for GAZA..
cik aan: Apih di Pulapol .. saat hati diuji..!!!

Menu

Wednesday, March 11, 2015

Apih di Pulapol .. saat hati diuji..!!!


I may not say the right words...
i may not appear at the right time..
i may not be your right person..
but
 i'm the person who always 
wait right here..only for you...
--------------------------------------

9/06/2012
apih start training kat ayer hitam, N.9
sedih sangat rasa..
tapi aku kena sabar...kena kuat semangat..
harap apih pun sama..
yerla...aku tau bkn senang nk hadapi latihan tu...
banyak yg kena dia tempuhi..
 perlukan kekuatan dari segi mantel dan fizikal..
aku just doakan yang dia selalu sihat..selamat..hepi dan tabah dalam menjalani
latihan tu... good luck..
dan yang paling penting aku akan sentiasa doakan dia..
dan setia menunggu dia...
---------------------------------------------------------------
pagi tu apih ade mesej
cakap dia dah sampai kem..
aku ada call dia..tapi dah msuk mailbox..
rase sebak je... :(
Tapi mlm tu dalam pkul 10.40 pm ..tetiba ada call..
no xkenal.. dan bukan no hnset...
aku xfikir pnjg,,, cepat2 je angkat ..
alhamdulillah.. sukanya.. apih call !!
bila dgr je suara dia..
satu perasaan yg xdpt digambarkan...
terubat rindu ni ..
tgh tgh ckp ngan dia...tetiba rase sebak..
mata dah berkaca..
ape lagi..xdpt thn... akhirnya jatuh gak kat pipi chubby aku ni..
nangis !!!.. hihi xmalu..
dia pun macam da gelakkan aku..
tapi time tu jugak dia buat lawak... cakap dia da botak..
lawak btul..xdpat nk bayangkan.. ,,mmg rse nk tergelak ..haha
but tq,,,awk dah buat kita rse hepi..
tapi kejap je blh sembang..tu no public kat pulapol..
dalam 3 minit jer borak ngan dia... 
xdpt nk lme2 mcm dlu da..
rindu jugak dia kat aku..hihi
Dah habis je call.. aku pun terus save no tu dlm hnset..
save as "kem apih n.9"..senang ..bila save.. next time klau dia call lagi, so aku blh tau..
ye x.. mcm berharap je bunyi...
InsyaAllah..aku tau nnti msti dia call lgi..
----------------------------------------------------------
10/06/2012
second day apih training...
tgok hnset..no call from him.. asyik tgok hnset jer aku ni...
hu..tau dia dah bz start training..
nk buat cmne...xpela...
*pujuk hati sendiri...
hope dia sihat je...
---------------------------------
11/06/2012
This day apih ada call...
hepi nyer...
tapi sekejap je
around 2 minutes..
sempat tanya khabar dia...
dia ckp mkn cukup je kat sana..
dan dia sihat..
alhamdulillah..lega..
bagusla dia sihat..okay je.. so hepi for you..
-----------------------------------------------
 Then starting 12/06/2012 until 15/06/2012
no calls from him
aku mula merindui..huhu
 keep waiting....
n i'
m feeling bad...
----------------------------
16/06/2012
Alhamdulillah..
so hepi...
setelah lama menunggu..
apih call .....
apih bgtau yg dia bz sangat..
mmg xsempat nk call..
dia mintak maaf...
xpe...aku fhm...time ni dlm 5 minit la dia call...
suara bunyi mcm hepi..
leganya aku bila tau dia hepi..
smbil borak ada dia bgtau aktiviti dia..
byk jugak la..antaranya 
mahgrib je dia kena pi surau... 
pkul 11 da kena tido sebab pkul 5 pgi da kena bngun..
cian dia ..penat..
time ni dia on the way nk gi mndi..
berebut nk call
haha... sempat gak dia call aku..
thank you apih..
msti dia rindu ni kan... haaa..berangan..
:)))))
---------------------------
17/06/2012 until 23/06/2012.....
Seinggu apih xcall aan...
ya Allah..
kenapa..sedihnya..
kadang bila xthn..kuar je air mata...
bila dia xde...rasa acam satu kehilangan...
aku tahu mmg dia bz..
tapi call la..please..
time ni harap sngt dia call
sbb 24/06 ni bezday dia...
aan nk wish bezday kat dia..
tunggu la jugak aku ni..smpai lewat mlm...
da msuk 24 hribln da..
tapi still no call.. air mata dah meleleh kat pipi ni
 smpai aku tertido.. :(
-------------------------------------------------------
24/06/2014... Happy Birthday Mohd Al-Hafiz
-------------------------------------------------------
today birthday apih...
 8.23 am... apih ade call...
Time tu aku tgh tdo..haha..kantoi..
mamai lagi..
ingatkan siapa,,rupanya dia!!!
alhamdulillah ..sempat gk wish birthday kat apih...
dia say thanks..
hehe..dia suwh aku bngun..bngun..bngun...
sweet je time tu.. taula bezday dia..
patut la call awal pgi..rupnya nk org wish bzday ler tu..
hehhe..comel je..
Tapi tak lama pun call..sebab dia ada program pgi tu..
sempat saying 3 words kat aku...
he..me too...
----------------------
 
26/06/2012
Pukul 10.52 mlm..
dapat call
kena kje sorg2 mlm tu,,sbb partner keje cuti..
sempat jer cerita kat apih
hihi..
dia pesan kat aku supaya hti2...jaga diri..
 by the way tq sbb care kat kita..
umm..suara dia serak...patutla lain je..
rupanya sakit tekak..
ada tnye dia knpe... dia gtau kena jerit..
biasala kena kawad..huu,,hope cpt baik..
cian plak dgr..
sedih dgr bila dia xsiht ni..
...
cmni la bila hati da syg... 
risau je..
hrp xde pape..
---------------------------------
27/06/2012 until 6/07/2012
sepuluh hari tnpa khabar berita tentang dia..
hati da mula risau...sedih...rindu...
please..call la aan... :(
----------------------------------
7/07/2012
Jam da 10.15 mlm...
time ni tgh online kat handset..
tapi fikiran kat lain..
asyik berharap je apih call aan..
alhamdulillah..
ada gak call dri dia l tu..tpi no lain..
after 10 days without call from him..
sape bilang xhepi..
mesti la tersangat hepi..
mse tu..punya la terubat rindu ni kat dia..
apih ..dia sihat..
thanks to Allah..
suara seronok je...sempat je bergurau..
dia ckp dia mkin hitam!!
heheh..buat lawak plak dia..
tapi aku ckp kat dia xkisah pun..
asalkan dia sihat n okay,,, tu pun da cukup...
dia ckp da mkin kurus..
slalu kena pumping..
tgn pun da byk luka..umm..cian...
msti ar dia letih kn hri2 kena aktiviti cmtu...
n
mmmmm..
yang xleh nk lupa skali..time tu dia ada ckp yg..
"bukannya apih xingat aan... hari hari ingat, xpernah lupa pun.."
aduhhh... gembiranya aku..
hehhe..syg gk dia kat aku..
:)
you just make me feel happy..
tq..
----------------------

8/07/2012 - 10/07/2012

no calls..
no no no..
n feeling unhappy
but still smile even not in good situation..
dear my heart... please be patient okay..!!!
--------------------------------------------
11/07/2012
yippie.. tq for calling me..
apih sihat..tapi tekak jr xberapa ok..
pesan kat dia mkn ubt..
even call jap je..
aku sngt bersyukur..
asalkan dpt dgr suara skjp da..n dapat thu keadaan dia...
time ni lewat sngt dia call..
xboleh tdo la tu..
ingt aan kut..hhaha..berangan plak aku!!
-----------------------------------
12/07/2015 - 19/07/2012
still no call from him..
bersabr ye aan...
mcm biasa.. :)
--------------------------------
20/07/2012 
- Bulan puasa -
Da start bln ramadhan.. alhamdulillah..
mlm ni first solat terawih..
tapi aku plak xdpt.. rugi rse... 
duduk je kat umh..
tapi mlm tu dpat cll from org tersyg..
tapi... bkn no public,, no apih !!
hehe..hepi...terkejut gak ni..biasa no public
mybe dia dpt phone sendiri kut..
apih call lewat ... dlm pkul 11.22 mlm..
dia ckp dia bz..
mmg xsmpat cll aan..
dia ucapkan slmat berpuasa kat aku..
tq apih..* biarla xdpt puasa pun.. nkl je..
..umm.lme xdgr dia gelak...
dia ckp da turun 2kg..
dahla kurus..mkin kurus lgi...
and dia ckp lgi..
yg dia mkin gelap... * haha..tkut org xsuka dia ar tu...
apa pun ..kita tetap tunggu dia..
dia gelak lgi...hehe..
ada mkna r tu..
bulan puasa ni aku bz kje..
dia plak bz training..masing2 bz dgn aktiviti ...
siang kje..mlm terawih..
blik jer da ngantuk..
tetpi bersyukur kerana masih bernafas dan dpt nikmati bln yg mulia ni..
dia jarang call da bln puasa ni..
xperla..aku fhm..
just throw the negative away from this mind..
nak ke xnk..kena terima keadaan kami cm ni...
aku harap dia sihat2 je bln puasa ni dan hari2 seterusya..
hope xde aktiviti yg ekstrim sngt bln puasa cmni..
begitulah hari hari di bulan puasa berlalu..
aku bersyukur..
terima kasih Allah...
--------------------------------
SELAMAT HARI RAYA AWAK 
----------------------------------
Alhamdulillah..da nk raya rupanya...
kejap jer masa berlalu..
yeke kejap ??? hihi..
actually aan seronok..sbb hari raya apih dapat pegang handset dia sendiri...
bagusla ..blh borak kerap skit ngan dia...
even tahun ni dia xdapt blik beraya ..
aku tahu sebenarnya dia sedih..
tapi dia senyap je..
tapi aku xnk la buat dia sedih..
masing masing pretending to be happy..
huhu
 
malam raya
-----------
aku bz plak mlm raya ni..
hihi..yerla duk tlg pksu bkar satay,smpai lewat mlm...
jadi mlm raya tu xdpt borak lama..
aku pun da letih..
msj jap je..lpstu tertdo...
n sempat wish Hari raya kat dia..!!
my personal ig @nurfarhan.aan

Copyright © Design by nurfarhan