STATUS UPDATED!
Assalamualaikum...Jom sama sama berdoa untuk saudara islam kita yg ditindas.. Pray for ALEPPO..Pray for GAZA..
cik aan: Postnatal experience.. MY hubby take care of me...

Menu

Sunday, March 15, 2015

Postnatal experience.. MY hubby take care of me...

postnatal...
 Now aku dah bergelar ummie..n right now aku tgh berpantang ..
Umm.. actually xhepi sbb bby still in ward sbb kena jaundice... hu.. cian bby..
So aku kat umah berehat..bila xlarat..suami je pergi tgok bb kat hospital..
Bila aku larat..aku pun ikut skali ke hospital...kuatkan diri wlaupun bdn msih lemah semata mata sbb nk tgok bb... sbnarnya suami pun xbgi aku ikut dia ke hospital.. tapi aku rindu nk tgok bb.. siap pkai bju mcm nk gi jln2.. actually im just wearing abaya.. suami ckp" syg ni mcm org tak berpantang je abg tgok... pkai cntik cmni..  "... hihi..adakah encik suami nmpk kita cntik..pdahal muka pun cm lesu agi.. hahah..  so aku pun gtau suami..
 " abg..xsemesti nyer org berpantang kena pakai kain batik je nk ke mana.. Xkn  syg nk kuar kena pkai kain batik ngan tshirt lgn pendek n pkai sweater yg berenda nmpk tgn tu..kn xelok mmpak aurat... pkai abaya.. tutup aurat.. kan".. hehe..kan si suami dah kena bebel... actually  dia risau sbb aku xberpantang sngt.. jln byk..  dia nk aku duk umh je berehat kan.. Mm..
Sebenarnya pagi pagi Nk mndi suami da prepare air rebusan daun serung untuk kita mndi.. air suam2 cmtu..he..bestnye...
Segar skit bdn nih... 
After mndi..dia tlg kita bertuku n tlg barutkan perut kita ,sblum barut.. encik suami da prepare kapur + limau nipis 
dan tlg sapu kat seluruh perut kita.. 
Dan suami gk yg masak lauk berpantang utk aku.. lauk syur dia buat mmg sdp..ngee..
Even luka jhit pun dia nk tlg aku cucikan sbnarnya....Tpi aku xbgi...  xpe..aku blh gerak lgi... so blh cuci sendiri... dia da siap beli brg2 nk tlg cuci..
 sarung tgn plastik n kapas..  hihi.. 
Mcm nk jdi nurse plak suami aku nih....
By the way..tq abg.. 
Haha.. bestnye ada org jga mcm ni.   
Tq la encik suami sbb jagakan kita nih..
N so sorry..klau isteri awk ni sngt degil..
please forgive me... he..
Sebenarnya aku xmkn ape2 jamu lagi right now.. mybe da sihat sikit bru nk mkn..
After one week.. bb pun da dpt blik umh..leganya.. happy sngt...
Tapi unhappy bila.. aku xdpt susukan dia...
* long story... * n this is really hurt.., ibu mne yg xnk susukan ank dia.. klau diberi peluang nk sngt.. tpi xdpt..nk buat cmne...
Cuba tenangkan hati ni... mmmm..
N suami pun slalu bgi semangat... 
moga my baby  sentiasa sihat...
Da nk dekat sbln.. suami da hbis cuti... jdi trpksa la tinggal aku ngan bb kat kg.. nnti dia da nk fly to srwak.. kmbli bertugas... cuti dia utk year 2014 ni pun da hbis..
Klau dpt jumpa pun awal thun 2015..
Hope dpt la cuti awal skit...
Sedih tu mmg sedih...
Kena pjj sementara la...huu...
Tq abg...sbb jaga syg dgn baik masa berpantang... walaupun syg sngt sngt degil..tpi abg xpernah putus asa nasihat kn syg..hihi...
:)..
Ily mohd al-hafiz....
from my heart... 
* aihh rse nk nngis pun ade.... hee..
Feeling happy..
i will never forget to say..
alhamdulillah..
my personal ig @nurfarhan.aan

Copyright © Design by nurfarhan