STATUS UPDATED!
Subhanallah Alhamdulillah Allahuakbar
ᵅᵅⁿ ও: went to sarawak.... with my hero

Friday, March 13, 2015

went to sarawak.... with my hero

assalamualaikum...
alhamdulillah.. 
Sekarang da msuk 3 bln kahwin..
^_^ 
Sekarang aan da ade kat srwak.. 
Bulan 1/2014..aku dah ikut encik suami trsyg stay kat srawak.. encik suami da dpt rumah.. sbb homemate dia da pindah umh.. so..skrang blh la encik suami bwk kita pi sana.. hihi..msti hepi dia.., akhir bln 12 dia dtg amik aku kat terengganu.. haha.. mnje nyer aku.. nk kena dtg amik bagai.. he.. yerla kn.. aku kn xpenah travel jauh.. ni bru first time.. 
Encik suami slalu citer psal jln nk ke belaga.. dia ckp jln tu xok.. teruk la.. macam2 agi  la.. kita ni plak bila dgr.. 
Uishh..asyik duk pkir je..
Sje nk takutkan kita ler tu.. huhu
Humm teruk ke xteruk ke..yg psti mg kena ikut dia gak...haha...
Balik je kampung.. 
kami pun shopping la brg2 nk bwk sna..
Mcm2 la beli.. mcm kat srwak tu xde jual brg ye x... haha..  tapi seriously mmg brg kat sana mhal... mybe sbb kwsan pendalaman kut.. 

Then..sampai la msenya kita ngan encik suami nk naik flight da.. fly to srwak...  sbnarnya sedih gk.. nk berpisah ngan family.. nnti xblh blik slalu da.. 


Kenangan bersama mk, nek, n adik
At airport 
... 
Mse ni naik flight pgi ke klia ...
hehe.. 
First time naik flight time nih..
 
alhamdulillah.. lega bila smpai klia..
after tu kena naik flight ke bintulu plak.. 
Flight petang.. dlm kul 4..
sementara tu kami lepak kat kfc... mkn2..
Pi smbhyang dlu.. 
Da lps asr bru gerak pi dewan perlepasan.. 
.. 
Naik flight ke bintulu lebih kurang dlm 
2 hours gk..


Besar btul bag.. ni mmg btul2 pindah ni.. hihi
ha.. esok bru gerak pi Belaga.. 
Kena naik kereta la..
Pgi tu jln2 dlu.. 
Pkul 1 ptg bru kereta dtg...
Umm.. 
Okay.. 
Mula mula rase okay lagi..
Smpai tahap lalu jalan macam roller coaster..
Bru la weh.. xduk diam bdn ni..
Bergoyang je.. haha.. kita senyum2je ngan encik suami.. dia tnye kita " ok x"..
dlm hati... .oh nooooo
Haha...
Nsib kita x pening time tu..
Btul la suami ckp..jln mmg teruk.. tapi suami bgitau.. dlu lagi teruk..
Tahan je dlm kereta tu..
Aku je sorg perempuan dlm kereta tu..
Yglain semua llki.. 
Nk ckp ngan suami pun segan time tu..kita diam jerla..
Lme tu suami pun da gtau..nk smpai dah ni..
Aku pun tgok tgok la sekeliling
" oh ni ke belaga.. klau tau cmni..xnk dtg.."
dlm hti... hahha.. tpi because org tersyg.. kita sanggup gak!!! 
Redha.. 
mcm Suami ckp...belajar la hidup susah ye..
Mm.. da smpai je pekan belaga tu,
Cuaca time tu hujan.. nsib xhujan lebat.. 
Suami pi amik motor.. cian dia.. then kwn dia dtg bgi payung..alhamdulillah..
da smpai rumah pun lega rase..
Buka je pintu..lgi " lega"..
Haha.. yg ni suami je fhm..
Apepun.. alhamdulillah..lega nyer rse.. 
Da smpai.. n now da mulakan hdup bersama di tempat org..
Jauh di pendalaman..

No comments:

Post a Comment

FOLLOW @sendayutinggi_beauty

Copyright © Design by nurfarhan