STATUS UPDATED!
Assalamualaikum...Jom sama sama berdoa untuk saudara islam kita yg ditindas.. Pray for ALEPPO..Pray for GAZA..
cik aan: Surprise

Menu

Friday, October 18, 2013

Surprise




 Aduhai...aku akan cuba berfikir positif..sekarang pun agak bz dgn assignment...
online pun online jugak...kdg2 rindu jugak nk chat ngan kwn2..
aku pun start la guna ym balik..
sebenarnya aku xdelete pun ym..cuma jrg sngt on kn ym tuh..
Bila online jer..dia pun online skli.. kdg2 dia pun ada jugak chat ngan aku...
memang best ada kwn chat..blh borak2..dan xtau knpe rse selesa bila chat ngan dia...
lama kelamaan.. kami pun jdi teman tpi mesra di ym...
dia pun slalu cter psal kerja dia... dan aku pun ada jugak cter mslh aku kat dia..
dia pun ada bgi nasihat...  :) 

 Reason pertama aku install skype adalah sbb dia..
dia ajak chat di skype...
ok jugak..best...
humm .. aku xtau knpe aku rse hepi saat tu..
Adakah sbb aku ada kwn bru @ aku dah jatuh  _ _ _ _ ??
no..no..no.. xkut perasaan je tuh...
tapi kami slalu chatting tiap2 hari di skype..knpe ?
dia pun slalu cri aku kat skype.. knpe ?
xkn aku sorg je kut kwn chat dia...??
" dlm hati berbagai persoalan yg timbul"
ishh....aku xnk fikir bukan2..
dan aku xnk harapkan ape2..
just be frenz ok..
dia pun xde luahkan ape2 perasaan kat aku...
mungkin aku @ kami selesa berkawan mcm ni..
kami hnya teman tapi mesra...
 kami xpernah jumpa pun...
 dan kami xpernah nk borak2 kat tefon...
satu hari ni jln 2... tgok la kat kdai bju.. ade jual tshirt lelaki..
dan xtau knpe aku terfikirkan dia..
aku pun beli la tshirt tu.. 
mungkin hdiah ni sebagai tanda persahabatan aku dan dia..
balik je umh ... terfikir..mcm mne yer nk kasi hadiah ni..
terlintas la dlm hati aku " kalau buat suprise ni pun best gak ni" 
aku  dah dapat idea..hehe.. 
plan akan berjalan xlama lgi.kikiki,,,
plan ni kena selitkan sedikit lakonan..
hihi...
plan dah bermula :

satu hari ni tgh tgh skype ngan dia..
umm..aku ada bgi tau dia yg aku dah xnk chat lagi ngan dia ..
dia pun mcm terkejut.. dan tnye knpe..
dan dia tnye ,dia ada buat slh ape2 ke...??
aku buat serius jerla..
aku ckp xde ape2..
mungkin xperlu la nk chat lagi..
lpas tu aku terus offline... 

hee.. sebenarnya aku dah post hadiah tu kat dia..
mungkin amik mse 3 hari utk smpai kn..
jdi aku pun xskype 3 hri dah...
mungkin bila smpai hdiah tu..dia akan msj aku bgitau..@ sebaliknya..
aku terus tunggu jerla..
sedih  jugak buat plan mcm ni..xdpt nk chat ngan dia...
huu..padan muka aku... :(

da 3 hri berlalu..aku pun xblas chat dia kat skype..
lpas abis class..da sampai umh..tetiba..
fuhhhh..ada 1 pnggilan msuk dri dia..
aku terus je berdebar debar..
ni first time kut dia call aku.. nervous plak tetiba
dup dap dup dap dah..
aku pun angkat la..ckp hello..lpas aku dgr je suara dia..aku terus letak..
hee...kemudian dia call utk kli yg ke 2..
aku pun angkat la balik... umm hee.. dia gelak2..
tnye knpe letak phone..
hee..aku pun senyum2 je..xtau nk ckp ape..
dia tetiba ckp terima kasih..
dia ckp tetiba je dapat hdiah lpas blik kje..
dlm hati.. best sngt dgr suara dia..suara hepi...
dan aku hrap dia pun suka hadiah dri aku tu..
walaupun hrga xseberapa sngt la kan...
he...

lps jer ckp ngan dia kat tefon.. aku xtau knpe asyik senyum sorg2
kwn2 pun ada gak tegur time tu..
tapi aku senyap jer...
hee..
xtau la kenapa dgn aku ni..
mcm dilamun cinta plak..
dan aku xtau apa yg membuatkan aku blh buat suprise utk dia..
padahal aku cuma kwn dia..
humm..tlg la jgn berharap ye wahai cik aan..
awk tu pi la amik cermin...
cermin la diri tu yer..
huu..

Selepas peristiwa suprise tu..
dia mkin rapat dgn aku..
dan kami slalu cter pasal diri kami ..
dan aku dan dia bukanlah couple..
baik kami teruskan berkawan mcm ni jer..
dua dua pun selesa..

Sebenarnya kami
dah mula suka antara satu sama lain..
cuma kami xpernah ckp nk jdi pkwe mkwe..
dan dia dan aku dah stuju utk berkawan mcm ni..
Aku pun xtau knpe aku blh suka kat dia..
mungkin dia bukanlah seorang yg suka ambil kesempatan..
dia slalu bgi aku semangat dan nasihat..
dan bila aku rse beban ..aku suka luahkan kat dia..
:)..

my personal ig @nurfarhan.aan

Copyright © Design by nurfarhan