STATUS UPDATED!
Assalamualaikum...Jom sama sama berdoa untuk saudara islam kita yg ditindas.. Pray for ALEPPO..Pray for GAZA..
cik aan: Bukan cinta muka buku

Menu

Friday, October 18, 2013

Bukan cinta muka buku








Mse zaman sekolah dlu .. Segan nk kwn dgn budak lelaki dan jarang sngt berckp dgn budak lelaki .... Dan aku bukan jenis yg suka ckp ngan org yg xkenal...huhu..tamat zaman sekolah aku pd thn 2006...
After spm...aku dpt tawaran msuk ke kolej pd bln julai 2007...
Bila da start masuk kolej ... Dan dah mendalami dunia IT ni ... For sure la lgi byk yg kita thu....Aku pun ape lagi..bila dah ade lptop.. Da dapat online... Mcm mcm la nk cuba kn...Mse ni fcebook blum glamourrrr lgi kut .. Sbb time time ni aku hnya guna Ym dan tagged shja...tpi lbih byk guna ym la... Sbb nk contact kwn2 pun senang kn... Siapa yg suka guna ym ni ..korang msti tau....
Kat Ym tu mcm2 kwn ada...
Dan blh kwn dgn org yg xpernah kita jumpa pun... Tpi jgn kwn dgn yg xberapa nk ok sudah..nnti diri sendiri yg xok.... Faham fham la kan...
Kita mne nk tau isi hti org.... Ye x ???...

Hari demi hari berlalu..
Sem demi sem juga berlalu ..
Sekarang ni da msuk sem 4 ... Mse ni  awal thn 2009.... Aku stay kat umh sewa dgn kwn2...
Kat umh sewa blum ada kemudahan internet ... Terpksa jugak la pi cyber cafe klau nk kena cri info.... Umm.. Alhamdulillaah..time ni family dah poskan skuter utk kmudahan kat sini...  So apa lgi... Aku pun bila ada kje assignment nk kena buat..lepak kat cc lagi la jwbnya...  klau online aku msti bukak ym... Kdg2 chat ngan kwn lme smbil buat kje tu...huhu.. Xla boring sngt..
Ade 1 hri tu...aku ada add Ym sorg budk llki ni..xkenal pun.. Xpela..add jerla kn....kmi xsling tgur pun mse ni....

Entah spe la kn... Haaa..ada stu kli ni dia kerap sngt Buzzzz aku... Aku pun mls nk lyn la kn... Tpi lme 2 hti ni pun rse nk bls blik je buzzz tu... Hii.. Mcm musuh la plak....
Start hri tu dia jadi kawan Ym aku... Nothing..sekadar kwn... Dia org trgganu rupanya.. Dan study kat uitm penang ... Ooo..budak U rupanya..yerla kita ni kolej je pun... Tpi xslah kn sekadar berkawan...bkn nya jumpa pun...

Bkn slalu pun chat ngan dia..kdg2 je dia online..sbb dia ckp bz ..last sem...
Aku pun bz jugak buat assignment dan sem aku pun dah nk berakhir xlme lgi... Yippie... Blh blik kg...da cuti ....
Bila dah smpai kg..syoknya... Ape lgi..lyn cter korea la... Best xterkata..hehe... Ada satu mlm ni xdpt tdo... Lpas lyn cter... Mte pun xmengantuk lagi...huhu.. On la lptop... Tetiba dpt wireless ..xtau spe punya line.... Bertuahnya ... Hee..dpt online free la jwbnya mlm tu ..
Bila da dpt online.. Automatic la ym aku tu on skli kn... Tetiba de org chat... Owh rupanya..budak llki tu...sibuk jer kn nk kcau org...hee

Mmg lme x chat ngan dia kat ym..yerla aku pun lme xonline...dia gtau skrg da hbis blaja..tgh cri kerja... Dia online kat cc ... Mybe tgh buat resume kutt... Umm yer la..dia gtau xnk smbung da... Just doakan jerla dia dpt kerja tu...  Teriba plak tgh chat ...line internet dah xdpt..hee... Adui.. Xsempat nk blas..hee.  Xpela..next time la chat plak kn... Tu pun klau dia online....
Ummm..sekejap je cuti sem ni berlalu..dah kena start sem bru... Mmg mlas sngt nk blik kolej... Nk xnk... Terpksa la pi kn....

Sem kli ni pun ..aku still stay umh sewa lgi... Tpi thiz time pun blum ada internet lgi..... Satu hri aku terasa nk delete aku punya ym..rse mls nk ym dah...sbb skrg aku da start main tagged... Bila dah slesai buat kje kat cybercafe..terasa nk on ym.. Umm nmpak budak lelaki tu pun online... Jdi aku pun tegur la dia thiz time... Aku ada gtau dia dh xnk ym lgi... Nk delete... Dia pun ade tnye knpe... Tpi aku just ckp xde ape2 .. Dan kenapa kenapa kenapa tetiba aku pi ksi no phone aku kat dia... Aku gtau dia ape2 hl blh contact no ni.... Uishhh.. Ape hl aku ni... Mmg cri penyakit ke apa.??
Npe la aku blh kasi no phone kat budak llki tu...  ????....

Tpi dia pun ade bgi no phone dia kat aku... Aku pun save je la... Umm.. Da lewat..aku  pun nk blik dah dri cc.. Dia chat gtau suruh aku hti2 dan jgn blik lewat2...
Tgh2 bwk skuter ni.. Duk pikir.. Npe la budak lelaki tu caring sngt ngan aku??...aku kn cuma kwn ym dia... Umm ..xde apa kut... Perasaan aku je nih... Terus je bwk skuter smpai la umh sewa..  Da msuk bilik...

Oiii... Cik aan..awat hang ni gatai tgn sngt hri nih.. !!!!
Blh plak aku sent msj kat dia ..gtau yg aku dah sampai umh.... Alamak..ape aku ni..... Tgn teriba gtal plak nk msj msj org...huhu... Tpi rupanya dia pun bls msj aku tu....  Hee caring nyer dia  ...dlm hti cuba mengedik gedik...
Ishhh... Tak tak tak... Tlg sedar skrang... Ok ok.. Mse utk aku tdo.. Bkn utk aku pkir bnde tu semua...

Note : ^_^ ... Sila jgn berangan... Hee..





my personal ig @nurfarhan.aan

Copyright © Design by nurfarhan