STATUS UPDATED!
Assalamualaikum...Jom sama sama berdoa untuk saudara islam kita yg ditindas.. Pray for ALEPPO..Pray for GAZA..
cik aan: October 2013

Menu

Saturday, October 19, 2013

Hadiah





Alhamdulillaah.. Thn 2009 telah berakhir.... Walaupun pelbagai dugaan melanda..akhirnya aku berjaya mengharunginya..

New year... 2010.. waa... da masuk tahun akhir   rupanya.. thn akhir ni perlu lebih lagi usaha.. dan aku ambil keputusan untuk stay kat asrama... Sebenarnya tinggal kat hostel mmg xsyok..xde privacy...  tapi aku kena jugak hadapi... aku ada bgitau budak lelaki tu yg aku da msuk asrama... Kami slalu je msj mcm biasa..  kdg dia kje mlm.. xdpt la nk msj dgn dia..
Aku plak bz dgn assignment... Subjek pun mkin susah.tapi dia slalu bgi semangat.. 
Hihi... bestnya rse bila ada org ambil berat mcm ni.... Mcm dilamun cinta plak... mmm..
Adakah???.....

Cik aan oii... wake up
.. wake up...  jgn tertido dalam angan2 ok..
Sabar yee... byk lagi bnde nk pikir ni..

Itulah org ckp..lelaki ngan perempuan ni xleh kwn rapat sngt..nnti mula la timbul perasaan suka hati..hihihi... 
Tapi ikhlas dari hati aku.. "aku suka dia"
.. Slalu bgi aku semangat..nasihat..  ^_^ thnkS yer..

Sem akhir....Debor debor...
Nk habis da pengajian aku ni... Agi 6 months !!!
skrang Aku bz Sngt .. xslalu dpt msj ngan dia... time aku free dia plak keje...umm..hadapilah semua ni...
Aik...rindu la tu... ngee... :)
Rse dia pun rindu gk kut.. -perasan-

Waa... last sem ni buat aku semakin teruja plak... apa bnde ehh... ?? Hihi..
Sebenarnya aku dpt present dri dia.. excited sngt tiMe tuh.. yerla terima bungkusan after abiz Class... hti girang gembira... SENYUM SOKMO LA NNTI...^_^
Tpi xnk cter ar hdiah apa...  Di -secret- kn... 
Apepun.. t.ksih awk.. xtau nk ckp ape.. mMg best sngt perasaan tuh... 

Akhirnya... 2010 berakhir melabuhkan tirai dengan ucapan alhamdulillaah...

Alhamdulillah utk segalanya...
Alhamdulillah kerana telah berjaya menamatkan pengajian...
dan aku bersyukur kerana Dia masih ada utk aku... *_*...

Friday, October 18, 2013

Surprise




 Aduhai...aku akan cuba berfikir positif..sekarang pun agak bz dgn assignment...
online pun online jugak...kdg2 rindu jugak nk chat ngan kwn2..
aku pun start la guna ym balik..
sebenarnya aku xdelete pun ym..cuma jrg sngt on kn ym tuh..
Bila online jer..dia pun online skli.. kdg2 dia pun ada jugak chat ngan aku...
memang best ada kwn chat..blh borak2..dan xtau knpe rse selesa bila chat ngan dia...
lama kelamaan.. kami pun jdi teman tpi mesra di ym...
dia pun slalu cter psal kerja dia... dan aku pun ada jugak cter mslh aku kat dia..
dia pun ada bgi nasihat...  :) 

 Reason pertama aku install skype adalah sbb dia..
dia ajak chat di skype...
ok jugak..best...
humm .. aku xtau knpe aku rse hepi saat tu..
Adakah sbb aku ada kwn bru @ aku dah jatuh  _ _ _ _ ??
no..no..no.. xkut perasaan je tuh...
tapi kami slalu chatting tiap2 hari di skype..knpe ?
dia pun slalu cri aku kat skype.. knpe ?
xkn aku sorg je kut kwn chat dia...??
" dlm hati berbagai persoalan yg timbul"
ishh....aku xnk fikir bukan2..
dan aku xnk harapkan ape2..
just be frenz ok..
dia pun xde luahkan ape2 perasaan kat aku...
mungkin aku @ kami selesa berkawan mcm ni..
kami hnya teman tapi mesra...
 kami xpernah jumpa pun...
 dan kami xpernah nk borak2 kat tefon...
satu hari ni jln 2... tgok la kat kdai bju.. ade jual tshirt lelaki..
dan xtau knpe aku terfikirkan dia..
aku pun beli la tshirt tu.. 
mungkin hdiah ni sebagai tanda persahabatan aku dan dia..
balik je umh ... terfikir..mcm mne yer nk kasi hadiah ni..
terlintas la dlm hati aku " kalau buat suprise ni pun best gak ni" 
aku  dah dapat idea..hehe.. 
plan akan berjalan xlama lgi.kikiki,,,
plan ni kena selitkan sedikit lakonan..
hihi...
plan dah bermula :

satu hari ni tgh tgh skype ngan dia..
umm..aku ada bgi tau dia yg aku dah xnk chat lagi ngan dia ..
dia pun mcm terkejut.. dan tnye knpe..
dan dia tnye ,dia ada buat slh ape2 ke...??
aku buat serius jerla..
aku ckp xde ape2..
mungkin xperlu la nk chat lagi..
lpas tu aku terus offline... 

hee.. sebenarnya aku dah post hadiah tu kat dia..
mungkin amik mse 3 hari utk smpai kn..
jdi aku pun xskype 3 hri dah...
mungkin bila smpai hdiah tu..dia akan msj aku bgitau..@ sebaliknya..
aku terus tunggu jerla..
sedih  jugak buat plan mcm ni..xdpt nk chat ngan dia...
huu..padan muka aku... :(

da 3 hri berlalu..aku pun xblas chat dia kat skype..
lpas abis class..da sampai umh..tetiba..
fuhhhh..ada 1 pnggilan msuk dri dia..
aku terus je berdebar debar..
ni first time kut dia call aku.. nervous plak tetiba
dup dap dup dap dah..
aku pun angkat la..ckp hello..lpas aku dgr je suara dia..aku terus letak..
hee...kemudian dia call utk kli yg ke 2..
aku pun angkat la balik... umm hee.. dia gelak2..
tnye knpe letak phone..
hee..aku pun senyum2 je..xtau nk ckp ape..
dia tetiba ckp terima kasih..
dia ckp tetiba je dapat hdiah lpas blik kje..
dlm hati.. best sngt dgr suara dia..suara hepi...
dan aku hrap dia pun suka hadiah dri aku tu..
walaupun hrga xseberapa sngt la kan...
he...

lps jer ckp ngan dia kat tefon.. aku xtau knpe asyik senyum sorg2
kwn2 pun ada gak tegur time tu..
tapi aku senyap jer...
hee..
xtau la kenapa dgn aku ni..
mcm dilamun cinta plak..
dan aku xtau apa yg membuatkan aku blh buat suprise utk dia..
padahal aku cuma kwn dia..
humm..tlg la jgn berharap ye wahai cik aan..
awk tu pi la amik cermin...
cermin la diri tu yer..
huu..

Selepas peristiwa suprise tu..
dia mkin rapat dgn aku..
dan kami slalu cter pasal diri kami ..
dan aku dan dia bukanlah couple..
baik kami teruskan berkawan mcm ni jer..
dua dua pun selesa..

Sebenarnya kami
dah mula suka antara satu sama lain..
cuma kami xpernah ckp nk jdi pkwe mkwe..
dan dia dan aku dah stuju utk berkawan mcm ni..
Aku pun xtau knpe aku blh suka kat dia..
mungkin dia bukanlah seorang yg suka ambil kesempatan..
dia slalu bgi aku semangat dan nasihat..
dan bila aku rse beban ..aku suka luahkan kat dia..
:)..

Bukan cinta muka buku








Mse zaman sekolah dlu .. Segan nk kwn dgn budak lelaki dan jarang sngt berckp dgn budak lelaki .... Dan aku bukan jenis yg suka ckp ngan org yg xkenal...huhu..tamat zaman sekolah aku pd thn 2006...
After spm...aku dpt tawaran msuk ke kolej pd bln julai 2007...
Bila da start masuk kolej ... Dan dah mendalami dunia IT ni ... For sure la lgi byk yg kita thu....Aku pun ape lagi..bila dah ade lptop.. Da dapat online... Mcm mcm la nk cuba kn...Mse ni fcebook blum glamourrrr lgi kut .. Sbb time time ni aku hnya guna Ym dan tagged shja...tpi lbih byk guna ym la... Sbb nk contact kwn2 pun senang kn... Siapa yg suka guna ym ni ..korang msti tau....
Kat Ym tu mcm2 kwn ada...
Dan blh kwn dgn org yg xpernah kita jumpa pun... Tpi jgn kwn dgn yg xberapa nk ok sudah..nnti diri sendiri yg xok.... Faham fham la kan...
Kita mne nk tau isi hti org.... Ye x ???...

Hari demi hari berlalu..
Sem demi sem juga berlalu ..
Sekarang ni da msuk sem 4 ... Mse ni  awal thn 2009.... Aku stay kat umh sewa dgn kwn2...
Kat umh sewa blum ada kemudahan internet ... Terpksa jugak la pi cyber cafe klau nk kena cri info.... Umm.. Alhamdulillaah..time ni family dah poskan skuter utk kmudahan kat sini...  So apa lgi... Aku pun bila ada kje assignment nk kena buat..lepak kat cc lagi la jwbnya...  klau online aku msti bukak ym... Kdg2 chat ngan kwn lme smbil buat kje tu...huhu.. Xla boring sngt..
Ade 1 hri tu...aku ada add Ym sorg budk llki ni..xkenal pun.. Xpela..add jerla kn....kmi xsling tgur pun mse ni....

Entah spe la kn... Haaa..ada stu kli ni dia kerap sngt Buzzzz aku... Aku pun mls nk lyn la kn... Tpi lme 2 hti ni pun rse nk bls blik je buzzz tu... Hii.. Mcm musuh la plak....
Start hri tu dia jadi kawan Ym aku... Nothing..sekadar kwn... Dia org trgganu rupanya.. Dan study kat uitm penang ... Ooo..budak U rupanya..yerla kita ni kolej je pun... Tpi xslah kn sekadar berkawan...bkn nya jumpa pun...

Bkn slalu pun chat ngan dia..kdg2 je dia online..sbb dia ckp bz ..last sem...
Aku pun bz jugak buat assignment dan sem aku pun dah nk berakhir xlme lgi... Yippie... Blh blik kg...da cuti ....
Bila dah smpai kg..syoknya... Ape lgi..lyn cter korea la... Best xterkata..hehe... Ada satu mlm ni xdpt tdo... Lpas lyn cter... Mte pun xmengantuk lagi...huhu.. On la lptop... Tetiba dpt wireless ..xtau spe punya line.... Bertuahnya ... Hee..dpt online free la jwbnya mlm tu ..
Bila da dpt online.. Automatic la ym aku tu on skli kn... Tetiba de org chat... Owh rupanya..budak llki tu...sibuk jer kn nk kcau org...hee

Mmg lme x chat ngan dia kat ym..yerla aku pun lme xonline...dia gtau skrg da hbis blaja..tgh cri kerja... Dia online kat cc ... Mybe tgh buat resume kutt... Umm yer la..dia gtau xnk smbung da... Just doakan jerla dia dpt kerja tu...  Teriba plak tgh chat ...line internet dah xdpt..hee... Adui.. Xsempat nk blas..hee.  Xpela..next time la chat plak kn... Tu pun klau dia online....
Ummm..sekejap je cuti sem ni berlalu..dah kena start sem bru... Mmg mlas sngt nk blik kolej... Nk xnk... Terpksa la pi kn....

Sem kli ni pun ..aku still stay umh sewa lgi... Tpi thiz time pun blum ada internet lgi..... Satu hri aku terasa nk delete aku punya ym..rse mls nk ym dah...sbb skrg aku da start main tagged... Bila dah slesai buat kje kat cybercafe..terasa nk on ym.. Umm nmpak budak lelaki tu pun online... Jdi aku pun tegur la dia thiz time... Aku ada gtau dia dh xnk ym lgi... Nk delete... Dia pun ade tnye knpe... Tpi aku just ckp xde ape2 .. Dan kenapa kenapa kenapa tetiba aku pi ksi no phone aku kat dia... Aku gtau dia ape2 hl blh contact no ni.... Uishhh.. Ape hl aku ni... Mmg cri penyakit ke apa.??
Npe la aku blh kasi no phone kat budak llki tu...  ????....

Tpi dia pun ade bgi no phone dia kat aku... Aku pun save je la... Umm.. Da lewat..aku  pun nk blik dah dri cc.. Dia chat gtau suruh aku hti2 dan jgn blik lewat2...
Tgh2 bwk skuter ni.. Duk pikir.. Npe la budak lelaki tu caring sngt ngan aku??...aku kn cuma kwn ym dia... Umm ..xde apa kut... Perasaan aku je nih... Terus je bwk skuter smpai la umh sewa..  Da msuk bilik...

Oiii... Cik aan..awat hang ni gatai tgn sngt hri nih.. !!!!
Blh plak aku sent msj kat dia ..gtau yg aku dah sampai umh.... Alamak..ape aku ni..... Tgn teriba gtal plak nk msj msj org...huhu... Tpi rupanya dia pun bls msj aku tu....  Hee caring nyer dia  ...dlm hti cuba mengedik gedik...
Ishhh... Tak tak tak... Tlg sedar skrang... Ok ok.. Mse utk aku tdo.. Bkn utk aku pkir bnde tu semua...

Note : ^_^ ... Sila jgn berangan... Hee..





K.a.w.a.n- o.k


 


sambungan....~~~

Malu sngt...
psal smlm.... 
Hee...
Xpe la ..nk buat cmne.. 
Niat aku nk kwn je ngan budk lelaki tu...
harap dia x slh fhm... mmm... :(
class..class ..class..finally weekend.. 
blh la rehat2...he... yippie..

kwn2 da kuar...time ni tinggal la aku sorg kat umh..
 xde ape la nk buat ... bju da bsuh.. assignment pun da siap... smua da settle .. umm ..baring2 atas ktil main hnset...
tertengok la plak satu no ni...
bisik hati.... try la call... umm.. blh ke?..
nak call tu adalah melebihi taknak..hee...
mkna nyer nk call jugak la kn kn kn..
... last last ..cll jugak...
um... dup dap dup dap..tunggu budk llki tu angkat... 
huu.. tetiba dgr satu suara... suara mcm bru bngun tdo pun ade..  
hee.. dia angkat la call aku..terasa sedikit hepi n takut n nervous ...semua la ada..
aku just nk tnye khabar dia... umm ptut la suara dia mcm tu...rupanya dia skit kple.... aku pun xnk la ganggu dia..ok.. aku pun just suruh dia mkn ubt...tu je la.. :)..
hrp dia cpt sembuh...
beberapa hari kemudian .. dia ada msj..ckp thnks sbb amik berat psl dia... hee ..aku pun blas la ..ckp ok je..
umm..aku just hrp dia x slh fhm... aku nk kwn je...
 tu jer bnde yg aku asyik ulang dlm hti... aku hrp dia pun sma... 
dan aku xnk fikir jauh2...
biarlah sekadar kawan ~~~.

Jodoh Rahsia Allah








Dengan Nama Allah Yang Maha Pemurah Lagi Maha Penyayang.....
Alhamdulillah...  " segala puji bagi Allah"...
Aku sangat bersyukur dgn salah satu pemberian dari Allah iaitu .... 
Sebuah pertemuan antara aku dan dia  ^_^
Alhamdulillaah ..Sekarang aku telah selamat bergelar seorang isteri..... Dlm hti sronok bkn main...  :-)...
Akhirnya aku dan dia disatukan juga dgn sebuah ikatan pernikahan... terima kasih Ya Allah kerana telah menyatukan kmi menjadi suami isteri yg sah ...
Jadi saat ini ...ingin aku simpan memori  perjalanan sebuah pertemuan antara aku dan dia.... 

:-)... To be continue...
my personal ig @nurfarhan.aan

Copyright © Design by nurfarhan